بسمه تعالی
آیین نامه اداره حقوقی کانون وکلای دادگستری مرکز
مقدمه
در راستای حفظ و صیانت از حقوق کانون وکلای دادگستری مرکز در زمینه دعاوی و قراردادهای منعقده از ناحیه کانون حمایت از حقوق وکلا در مراجع قانونی ، اداره حقوقی کانون وکلای دادگستری مرکز، به شرح این آیین نامه انجام وظیفه خواهد نمود.
ماده ١ : ساختار اداره حقوقی
اداره حقوقی کانون وکلای دادگستری مرکز، مرکب از رئیس، شورای حقوقی راهبردی، چهار معاونت، بایگانی و به تعداد لازم وکیل و مشاور می باشد.
ماده ٢- شرایط و نحوه انتخاب اعضای اداره حقوقی
الف -رئیس اداره حقوقی به پیشنهاد رئیس کانون و توسط هیات مدیره انتخاب میشود و باید حداقل ٨ سال سابقه وکالت پایه یک دادگستری داشته باشد.
ب- معاونان، وکلا و مشاوران اداره حقوقی، توسط رئیس اداره حقوقی تعیین میشوند. معاونان باید حداقل ۵ سال سابقه وکالت پایه یک دادگستری داشته باشند و احکام آنها توسط رئیس کانون صادر می شود.
ماده ٣ : مدت عضویت اعضای اداره حقوقی
عضویت اعضای اداره حقوقی، اعم از رئیس، معاونان، وکلا و مشاوران تا زمان انتخاب عضو جایگزین، ادامه خواهد داشت. در پروندههایی که وکلا به وکالت از کانون مرکز اعلام وکالت نمودهاند، وکالت آنان همچنان تا صدور رای قطعی و اجرا استمرار خواهد داشت. مگر اینکه شرایط عزل و استعفا محقق شود.
ماده ۴ : اختیارات و مسئولیتهای اداره حقوقی
حدود اختیارات و مسئولیتهای اداره حقوقی به شرح ذیل است، مگر اینکه از ناحیه رئیس و یا نواب رئیس و یا هیئت مدیره، مسئولیت واختیارات دیگری نیز به این اداره تفویض گردد:
الف- طرح ، پیگیری و دفاع از هرگونه دعاوی له و علیه کانون وکلا
ب- اظهار نظر در خصوص قراردادها و تفاهمنامههای فیمابین کانون وکلا با سایر اشخاص که ازطرف رئیس یا نایب رئیس کانون ارجاع می شود
ج- پاسخ به استعلامات و ارائه نظرات مشورتی ارجاعی.
د- ارائه مشاوره حقوقی به وکلا و کارآموزان.
ه-حمایت حقوقی از خانواده وکلا در مراجع قانونی با تشخیص اداره حقوقی و هیات مدیره
ماده ۵ : شورای حقوقی راهبردی
شورای حقوقی راهبردی اداره حقوقی، متشکل از رئیس اداره ، معاونان، و حداقل شش وکیل مجرب دیگر به انتخاب رئیس اداره خواهد بود. این شورا بمنظور هم اندیشی و هماهنگی در تعیین خط مشی ها و اولویت ها در انجام وظایف بهتر اداره حقوقی اتخاذ تصمیم خواهد نمود. رسمیت جلسه شورا، منوط به حضور حداقل هفت عضو ، و تصمیمات با اکثریت آرای حاضرین خواهد بود. جلسات این شورا حداقل ماهی یک بار با دعوت رئیس اداره تشکیل و ریاست جلسات با رئیس اداره و در غیاب ایشان با معاونت مشورتی اداره حقوقی خواهد بود.
ماده ۶ : معاونت دعاوی
معاونت دعاوی اداره حقوقی، متشکل از معاون و به تعداد لازم وکیل و با وظایف زیر خواهد بود.
الف- مداخله همکاران وکیل، به وکالت از کانون وکلا، تبرعی میباشد، مگر اینکه در موارد خاص، به تشخیص و پیشنهاد رئیس اداره حقوقی، حق الوکاله تا سقف بیست میلیون تومان با موافقت رئیس کانون و بیش از آن با هیات مدیره خواهد بود.
ب - پرداخت کلیه هزینه های قضایی و مالیات و سفر وکلا بعهده کانون خواهد بود.
ماده ٧ : معاونت قراردادها و استعلامات
معاونت قراردادها و استعلامات اداره حقوقی، متشکل از رئیس و به تعداد لازم وکیل با وظایف زیر خواهد بود.
الف- قراردادهای کانون وکلا که توسط هیات مدیره یا هیات رئیسه ارجاع می شود. اداره حقوقی باید حداکثر ظرف ۵ روز از تاریخ دریافت پیشنویس قرارداد، نسبت به آن اظهار نظر نماید، مگر در موارد خاص، بررسی قرارداد مستلزم مدت زمان بیشتری باشد، که در این صورت باید این موضوع به واحد مربوطه اعلام گردد.
ب- در مواردی که استعلامی راسا از اداره حقوقی به عمل آمده، و یا به استعلامی را یکی از ارکان کانون به اداره حقوقی ارجاع نموده باشد، در این صورت، اداره حقوقی پاسخ استعلام را پس از تایید نایب رئیس به مرجع مربوطه ارسال خواهد کرد.
ماده ٨ : معاونت حمایت وکلا
معاونت حمایت وکلای اداره حقوقی کانون، متشکل از معاون و به تعداد لازم وکیل و با وظایف زیر خواهد بود.
الف- چنانچه وکلای کانون مرکز ، نیازمند حمایت حقوقی از ناحیه کانون وکلا باشند، اداره حقوقی کانون وکلا با معرفی وکیل و یا به طرق مقتضی دیگر، حمایتهای حقوقی و قضایی متناسب را به عمل خواهد آورد.
ب- حمایت از خانواده وکلا در موارد خاص با تایید و تصویب هیات مدیره خواهد بود.
ماده ٩ : معاونت مشورتی
معاونت مشورتی اداره حقوقی کانون وکلا، متشکل از دو بخش مشاوره حقوقی وکلا، و نظرات مشورتی میباشد، و توسط معاون و تعدادی وکیل و با وظایف زیر خواهد بود.
الف- هر یک از بخشهای نظرات مشورتی و مشاوره حقوقی، متشکل ازتعدادی کارگروه تخصصی با تعیین شورای حقوقی راهبردی اداره خواهد بود.
ب- در مواردی که از طریق یکی از ارکان کانون ، در چارچوب وظایف محوله نیاز به مشورت حقوقی داشته باشند، از اداره حقوقی نظر مشورتی کسب خواهند نمود و رئیس اداره حقوقی با اخذ نظر مشورتی حداقل سه وکیل دادگستری، کتباً به استعلامات پاسخ مشورتی با تایید نایب رئیس مربوطه ارسال خواهد نمود.
ماده ١٠ : بایگانی اداره حقوقی
جهت سهولت دسترسی به پرونده ها و سایر اطلاعات موجود، واحد بایگانی در اداره حقوقی تشکیل و مسئولیت بایگانی اداره، با احد از کارمندان کانون وکلا خواهد بود. در صورت نیاز، رئیس اداره میتواند یکی از همکاران وکیل را به عنوان مدیر دفتر اداره حقوقی، منصوب نماید.
این آیین نامه در ۱۰ ماده و ١٤ بند، در صد و پنجاه و هشتمین جلسه هیات مدیره دوره سی و دوم کانون وکلای دادگستری مرکز، در تاریخ ١٤٠٣/٠٦/٢٧ به تصویب رسید.
اداره روبط عمومی کانون وکلای دادگستری مرکز